Wist u dat?

Er ook digitaal kleur bepaald kan worden, maar dat wij meer vertrouwen op ons eigen blote oog.

Bedrijfshistorie

Grondlegger voor het huidige Stolk Tandtechniek, Koos Stolk begon in 1961 zijn eigen bedrijf. Samen met compagnon van der Pool, startten zij in Rotterdam-zuid, alwaar het bedrijf snel uitgroeide naar een laboratorium van naam, met meer dan tien medewerkers. Vanaf dit begin stond maar één ding hoog in ’t vaandel. Kwaliteit en service leveren.

In 1974 gingen van der Pool en Stolk het over een andere boeg gooien. Het laboratorium verhuisde naar Gouda en met zijn tweeën gingen ze daar verder. Henk v.d. Pool begon er een tandprothetische praktijk en Koos Stolk bekwaamde zich verder op het kroon- en brugwerk gebied. Persoonlijk contact en kwaliteit bleef hij nastreven, getuige zijn altijd tevreden klantenkring. In 1980 kwam zoon André erbij.

Vanaf 1982, na wederom een verhuizing gingen vader en zoon Stolk samen in Reeuwijk verder. Geen all-round laboratorium meer, maar een gespecialiseerd lab waar alleen kroon- en brugwerk vervaardigd werd, met de zelfde bedrijfsvoering zoals Koos die vanaf het prille begin nastreefde. Helaas moest vader Koos na een tweetal jaren door reumatische klachten zijn werkzaamheden minimaliseren. Vanaf 1984 werd door de reuma het werken voor hem onmogelijk. Het jaar hierna werd zoon en broer Richard het bedrijf in geloodst. André haalde zijn diploma’s en Richard begon aan de studie. In 1992 trok vader Koos zich als ‘achtergrond deskundige’ terug uit het bedrijf en gingen de broers onder de naam Stolk Tandtechniek verder.

Door uitbreiding en innovatie in de tandtechnische branche werd de locatie in Reeuwijk te klein. In 1999 werd in Gouda de huidige huisvesting gevonden, waar vanuit tot op de dag van vandaag een nog steeds groeiende klantenkring van kronen en bruggen wordt voorzien.

Laat u door ons bellen
Nieuws

Stolk Tandtechniek is nu een Straumann Cares Excellence Lab.
Lees meer >>

Deze site is tot stand gekomen van uit een betrokken samenwerking met iWould Design.
Lees meer >>