Wist u dat?

Wij in de zomervakantie nooit geloten zijn.

Onze materialen

  • Porselein op goud / goudlegeringen
  • Volledig keramisch / Zirkoniumoxide

 

Porselein op goud

Voor de vervaardiging van onze porselein op goud gebakken kronen maken wij uitsluitend gebruik van een drietal goudlegeringen. Wij zijn nog steeds van mening dat: Hoe edeler de legering is, dit des te beter is voor de situatie in de mond. Vaak genoeg zien we dat er verkleuringen ontstaan van het tandvlees aan de rand van de kroon. Overgevoeligheid voor deze -niet edele-  legeringen zijn in de mond niet per direct te zien en openbaren zich in een later stadium en kunnen onomstotelijk tot deze problemen leiden.

Onze legeringen zijn:

Degunorm
Samenstelling: 73,8% Au, 9% Pt, 9.2% Ag en restmetalen zoals Koper, Zink, Indium en Iridium.

Adorbond P400 (Biolegering)
Samenstelling: 88% Au, 9,7% Pt en restmetalen zoals Zink, Indium, Rhodium en Iridium.

Cera Aurum. (goudgereduceerde legering)
Samenstelling: 38,4% Au, 37,5%Ag, 15% Pd, 9%In en als restmetaal Iridium.

De laatst genoemde (Cera Aurum) hebben wij in ons assortiment genomen ten tijde van de grote goudprijsstijging van een aantal jaren geleden. De prijzen van goud-porselein kronen gebakken op Degunorm of Adorbond P400 gingen veelal over de € 300,= heen en soms zelfs over de € 350,=. Hierop hadden wij actie ondernomen en hebben toen in Cera Aurum een volwaardig alternatief gevonden.

 

Volledig keramisch / Zirkoniumoxide

Waar in het verleden alleen maar kronen gemaakt werden op basis van een gouden onderstructuur afgebakken met porselein, wordt tegenwoordig veel vaker gekozen voor een andere oplossing.

Volkeramische kronen op basis van zirkoniumoxide of Lithium-Disilicaat.

Deze materialen hebben belangrijke afzonderlijke eigenschappen. Een grote sterkte hebben ze beide, zo ook een mooie lichtdoorlatendheid. Echter, de verschillen zitten met name in de hardheid, esthetiek en de prijs. Deze zogeheten Cad-Cam kronen worden door ons op de computer ontworpen en in Leipzig door de firma Straumann gefreesd.

Vervolgens worden de kronen hier op het laboratorium naar onze maatstaven afgemaakt en naar de tandarts afgestuurd voor definitieve plaatsing in de mond.
 

 

Laat u door ons bellen
Nieuws

Stolk Tandtechniek is nu een Straumann Cares Excellence Lab.
Lees meer >>

Deze site is tot stand gekomen van uit een betrokken samenwerking met iWould Design.
Lees meer >>