Wist u dat?

Wij in de zomervakantie nooit geloten zijn.

Kleur bepalen

Om tot een goed eindresultaat te komen zijn er verschillende wegen te bewandelen.

De reguliere weg:
U, als tandarts en/of uw assistent(e) bepaalt in uw omgeving de kleur, vermeld deze op het opdrachtformulier en de kroon wordt gemaakt naar uw wens. De kroon zal over het algemeen geaccepteerd worden, maar zal niet zelden toch iets afwijken van de buurelementen in de mond.

De iets betere reguliere weg:
U kunt bij de kleurbepaling –het liefst digitale- foto’s meesturen.
Zo kunnen wij een beter beeld krijgen van de kleur en kunnen wij zien of de patiënt bijvoorbeeld een afwijkende kleuropbouw heeft, of er verkleuringen zijn en andere zaken die van belang zijn.
Het beste is een frontale foto, foto's zonder kleurstaal en foto's met kleurstaal. De kronen die met behulp van foto’s gemaakt worden zullen beter bij de rest dentitie passen dan die kronen die volgens de eerst genoemde methode bepaald worden

De nog betere en makkelijkere weg:
U stuurt de patiënt door naar ons laboratorium. Wij bepalen de kleur, nemen foto’s en horen eventueel de extra wensen van de patiënt aan. Dit zien wij allemaal als een extra service naar U en de patiënt toe.

De beste weg:
U stuurt de patiënt door naar ons laboratorium. Wij bepalen de kleur, nemen foto’s en horen eventueel de extra wensen van de patiënt aan. Als wij de kronen dan naar ons inzicht hebben gemaakt willen wij de patiënt nog één keer terugzien. In deze tweede zitting willen wij de kronen of brug(gen) in de mond passen om de kleur, vorm en contacten te kunnen beoordelen. Mocht er een correctie aan het werkstuk moeten plaatsvinden, dan kan dit gelijk worden uitgevoerd. Voor de patiënt betekent dit dat ze even moeten wachten, om na een correctief bakproces, nogmaals de kronen te kunnen beoordelen. Pas als de patiënt tevreden is over het resultaat en wij het er mee eens zijn, worden de kronen of brug(gen) vrijgegeven voor definitieve plaatsing.

Voor deze uitgebreide vorm van afmaken van werkstukken zal echter wel een vergoeding berekend worden.

Laat u door ons bellen
Nieuws

Stolk Tandtechniek is nu een Straumann Cares Excellence Lab.
Lees meer >>

Deze site is tot stand gekomen van uit een betrokken samenwerking met iWould Design.
Lees meer >>